s o r r y m u m undrer - på sporet av PMS


Photo: K.Udland
Jeg har lekt med fenomenet PMS og trukket linjer fra PMS til hydrocephalus (tidligere: vannhode) og Alzheimers syndrom. Hva er det som egentlig skjer med oss kvinner i denne perioden? Hva bør vi vite og hva bør våre kjære være forberedt på månedlig? Hva har skaperverket gjort med oss og hvorfor? Jeg gjør oppmerksom på at dette ikke er en fagartikkel, og heller ikke et forsøk på sådant, men et sammensurium av undringer og forsøk på å samle dem. Noen av dem.

PMS står for premenstruelt syndrom. Premenstruell betyr ”før mensen”.  Syndrom kommer fra det greske ordet for ”sammenstimling” og betyr ”en samling symptomer som tyder på en viss sykdom”. 
Årsaken til PMS forklares som ”hormonelle endringer fra eggløsning og fram mot mensen”, og:  ”PMS skyldes forandret væskebalanse i kroppen. Mer vann enn vanlig siver ut fra blodbanen til vevet, og det kan godt være at dette også skjer i hjernen vår”.

Så – kjære kvinner og menn – det kan synes som PMS kan gi hydrocephalus. Som forklares som ”patologisk (sykelig) akkumulering (oppsamling) av cerebrospinalvæske (hjernevæske)” i hodet. Altså vannhode.
Rømme i en rød cab? Photo: K.Udland

Symptomer hos vannhodede voksne
der trykket i hodet øker langsomt (trykket øker da som følge av økt væskemengde i hodet), er blant annet at ”man blir glemsk og utenfor – slik som senile mennesker blir”. ALZHEIMER? Hva er det vi utsettes for? Er der en Gud der ute?


Symptomer ved Alzheimers syndrom
er hukommelsesvansker, forvirring, nedstemthet, redusert tiltakslyst, nedsatt mental aktivitet. De (vi..) kan være urolige, rastløse, mistenksomme og lide av vrangforestillinger. Mer: språkproblemer (finner ikke ord), desorientering (tid og sted), dårlig dømmekraft (gi bort penger, kjøpe ting ukritisk), problemer med å skjønne sammenhenger (mat i klesskapet og klær i kjøleskapet og hva er egentlig den tingen på kjøkkenet med skap i og rundinger på toppen?). Enda mer: depresjoner, raske humørsvingninger, angst, sinne, frykt, passivitet, apati og tiltakløshet.
Photo: K.Udland

Symptomer ved PMS
er blant annet irritabilitet, indre spenninger, angst, aggresjon, følelsen av å ikke mestre hverdagen, følelsen av å miste kontrollen, humørsvingninger, depresjon, selvmordstanker og fobier. Vi kan bli glemsomme, forvirret, desorienterte (kan gå seg bort i egen gate), redde, engstelige, lettskremte, få nedsatt dømmekraft og konsentrasjon, bli fortere trette og slitne OG få nedsatt sexlyst(eller økt, se lenger ned). Så daler selvtilliten, vi gråter lettere, får søvnvansker, paranoia (noen er etter meg…), skyldfølelse for alt mulig og umulig og rastløshet.
Photo: K.Udland

Ser du det? Kommer angsten?

Kuren
Hva kan vi gjøre med dette, da? Forutsatt at symptomene skyldes PMS og ikke hydrocephalus eller Alzheimer, foreslår verden følgende: du skal spise kalsium, magnesium, zink, B6-vitaminer, nattlysolje, lykkepiller, vanndrivende teer, homeopati og trim.

Forskerne vet nå at vi kvinner har sextopper. Blant annet få dager før mensen grunnet økt progesteronmengde. Progesteron er også hormonet som er med på å skape ubalansen som kan gi PMS-plager. Skaperen gav oss kvinner progesteron for PMS og så orgasme mot PMS, sitat: "Kvinnens orgasmesammentrekninger kan lette på oppblåstheten". Vel, jeg øyner et halmstrå og griper det begjærlig, entusiastisk og troskyldig. Naturen har talt. Herren vil tvinge oss til nytelse.

Min gode venn, Kristian, tilføyer etter å ha lest dette utkastet:
Her kjenner vi oss igjen vi mannfolk som har bodd sammen med våre kjære kvinner i gode dager, onde dager og PMS-dager.  Når det gjelder konklusjonen stiller vi oss bak - eller var det foran - der det måtte passe - og bidrar så gjerne.  Vi kan til og med tilføre noe positivt i denne ellers så nedstemte tid.  Våre safter inneholder nemlig antidepressive stoffer som på en sunn og god måte kan bevirke til et høyere humørnivå.  Hvor vet jeg dette fra? Tabloidavisene, selvfølgelig. All god forskning gjengis jo der... 
Occupy. Photo: K.Udland

”Sæd inneholder hormoner som kan påvirke kvinnens hjerne og gjøre henne lysere til sinns. Studier viser at depresjon og endog selvmordsforsøk er mer utbredt blant kvinner med partnere som bruker kondom, enn blant kvinner der partneren ikke bruker slik beskyttelse. Sæd kan være naturens egen versjon av preparatene som i dag kalles lykkepiller..”

Gav dette mening? I så fall – kvinne med syndrom – for denne triste og fortvilede og nattesvarte og forvirrende lidelse/lyst har du nå nok et botemiddel bestående av ren nytelse og glede. Ta med din personlige, ubeskyttede lykkepille på sytti kilo pluss og start kuren.

s o r r y m u mKommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

s o r r y m u m om kjerringer - dårlig samvittighet, illusjoner, kjønnsroller og et åpent sinn

s o r r y m u m sharing - find your WHY

A letter to my friends - Children first - New year wish 2017