s o r r y m u m rebel - flyktning skutt

Bilde lånt av Greenpeace med håp om tilgivelse
Isen smelter på Grønland og kan det være slik at isbjørnene flykter? Har de forsøkt lenge? 250 kg isbjørn svømmer og seiler på isflak for å finne bedre levevilkår. De legger på svøm og håper. Håper de finner mer is, mer sel, mer fisk, mer ro, friskere hav?


I 2008 flykter en isbjørn fra Grønland og svømmer i land på Island. "YES!Jeg klarte det!" Nye muligheter, nytt liv. 290 km svømmetur tilbakelagt av en massiv, håpefull bjørn - for en bragd. Det verker i hver isbjørnmuskel, sulten river i kroppen der han sleper seg lykkelig opp i fjæra, deiser ned med bakbeina fremdeles i vannet - han er for trøtt. Men lykkelig. En liten hvil før han utforsker de nye mulighetene. Finner lykken. Og der, midt i lykkerusen. Blir han skutt. Og drept. På Island. Han var kanskje for farlig. Kanskje for fremmed. Kanskje for lykkelig. Kanskje for truende ny. Kanskje tar han for mye plass? Kanskje spiser han all maten vår? Kanskje har han venner og familie som kommer etter? Kanskje spiser han meg? Kanskje...


I alle disse årene har jeg tenkt på ham jevnlig. Så overrasket han må ha blitt i all sin glede, stolthet og nysgjerrighet der han steg i land. Jeg håper han døde lykkelig. Hvil i fred.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

s o r r y m u m om kjerringer - dårlig samvittighet, illusjoner, kjønnsroller og et åpent sinn

s o r r y m u m sharing - find your WHY

A letter to my friends - Children first - New year wish 2017