Fra Majones til "Mormors majonesbrød". Foto: K.Udland |
At eggene mine var økologiske gjør jeg et poeng av i dag. Mormors egg var fra egne høner på gården og økologiske egg den gangen var bare egg. I dag er egg egg som er produsert av høner som er stappet ufrivillig inn i små bur med kun ett formål: å produsere egg og produsenten (ikke en bonde?)må påse at den stakkars høna ikke blir syk i kroppen underveis i verpingen, med den følge at medisineringen foregår kontinuerlig og via foret.
Psykisk ubalanse er hun garantert i. Høna. Etter to forsøk - faktisk tre - ga jeg opp og satt "suppa" til siden. Hva gjorde jeg dagen etterpå når den sårede stoltheten over majonesen som ikke ville tykne hadde lagt seg? Jo! Jeg tenkte på mormor igjen og bakte brød av det hele. Fire liter olje, seks eggeplommer, salt og to spiseskjeer dijonsennep fikk selskap av passe mengde mel, en pose tørrgjær, blandet og dandert med olivenolje, oregano og maldonsalt. Inn i ovnen i kanskje tretti minutter og ut kom et rimelig godt brød noen ville kalle et focacciabrød, men som jo da egentlig var "Mormors majonesbrød". Seier! Takk, mormor.
s o r r y m u m
Kommentarer
Legg inn en kommentar